"Κόπηκαν" στις εξετάσεις οι μισοί διοικητές μονάδων του ΕΣΥ

Ένας στους δύο επιτελείς που κατέχουν διοικητικές θέσεις σε δημόσιες δομές υγείας απέτυχε στις εξετάσεις για την επαναπρόσληψή του στην ίδια θέση ή τη μετακίνησή του σε άλλη ομοειδή, με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2023, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Καθημερινή.

Οι αιτήσεις για συνολικά 173 θέσεις ήταν 1.277, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου όσον αφορά τους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ενώ αμέσως μετά θα γίνει η επιλογή και τοποθέτηση διοικητών νοσοκομείων.

Τις εξετάσεις, που είναι πια απαραίτητος "κόμβος" για τις σχετικές προσλήψεις, πραγματοποίησε το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), γραπτά και ηλεκτρονικά στο τέλος Μαρτίου.

Οι δοκιμασίες αφορούσαν παραγωγικό και επαγωγικό συλλογισμό για τη διαχείριση εργασιακών σεναρίων.

Μόνον το 55% των εν ενεργεία στελεχών των υγειονομικών μονάδων του ΕΣΥ κατάφερε να περάσει τον συγκεκριμένο "σκόπελο", με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν στην εφημερίδα ότι το συγκεκριμένο ποσοστό αποτελεί δείγμα της αξιοκρατικής λογικής του νέου συστήματος επιλογής, δεδομένου ότι πολλοί εκ των εν ενεργεία δεν αποδείχθηκαν επαρκείς, αλλά ταυτόχρονα διαψεύστηκε και το σενάριο ότι η πλειονότητα ήταν ακατάλληλοι.

Με το νέο σύστημα επιλογής διοικητών δημοσίων οργανισμών, το λεγόμενο "ΑΣΕΠ ανώτερων στελεχών", η επιλογή φεύγει σε μεγάλο βαθμό, αν και όχι εντελώς, από τα χέρια του εκάστοτε υπουργού, στον οποίο όμως πια φθάνουν 3 επιλογές μετά από τρεις γύρους επιλογής (τυπικά προσόντα - προϋπηρεσία, γραπτές εξετάσεις, συνέντευξη), από τις οποίες τελικώς επιλέγει τον διοικητή.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελένη Κοντογιώργου αναδείχθηκε πρόεδρος στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών

Πανελλαδικές 2024: Έναρξη εξετάσεων για τα Ειδικά Μαθήματα

2024-06-18T07:36:04Z dg43tfdfdgfd