Μιχάλης Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης

«H χώρα χρειάζεται μια συνολική πολιτική ανασύνταξη και οι μόνοι που μπορούν να την επιβάλλουν είναι οι πολίτες με την ψήφο τους», τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προσθέτει ότι η αυτοδυναμία μετατράπηκε σε απόλυτη αδυναμία να προστατευτεί η ζωή των πολιτών και χρειάζεται αλλαγή σελίδας, προτείνοντας ένα διαφορετικό πρότυπο διακυβέρνησης από της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα έχει ισχυρούς θεσμούς, πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, που θα έχουν τη δύναμη να ελέγξουν, να προστατεύσουν, να σταθούν ανάχωμα σε όσους θυσιάζουν τα πάντα για τα ιδιωτικά τους συμφέροντα.

Ο κ. Κατρίνης υπογραμμίζει πώς προϋπόθεση για τη συμμετοχή μετεκλογικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι το περιεχόμενο που θα έχει η νέα κυβέρνηση.

«Σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει να ασκεί μια πολιτική που σπρώχνει στο περιθώριο τους πολλούς και αδιαφορεί για τους μη προνομιούχους Έλληνες, δεν μπορεί να συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ. Όπως δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που δεν σέβεται τους θεσμούς, που διακατέχεται από σύνδρομα ελέγχου των αρμών της εξουσίας», αναφέρει συγκεκριμένα.

Διαβεβαιώνει ότι ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν μπαίνει στο παιχνίδι της έντασης και της τοξικότητας που επιδιώκουν η Κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι οι ευθύνες του Πρωθυπουργού είναι αυταπόδεικτες και δε χωρούν δικαιολογίες. Επικρίνει έντονα τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν οι ευθύνες, πολιτικές ή μη, μπορεί να αγγίξουν τον Πρωθυπουργό η κυβέρνηση επιλέγει την συγκάλυψη, τον αποπροσανατολισμό και το συμψηφισμό ευθυνών. Το δυσάρεστο για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι με το δυστύχημα στα Τέμπη, έγινε κομμάτια και θρύψαλα η βιτρίνα του επιτελικού και ψηφιακού κράτους και αποδείχθηκε ότι πίσω από αυτή τη βιτρίνα δεν υπήρχε απολύτως τίποτα».

Επίσης σημειώνει ότι οι πολίτες περιμένουν από τη Δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα και να αποδώσει ευθύνες και να αποκαλύψει την αλήθεια.

2023-03-19T08:38:29Z dg43tfdfdgfd