Κασκάρι (FED): Οι πιέσεις στις τράπεζες φέρνουν πιο κοντά τις ΗΠΑ στην ύφεση

Για την ύπαρξη πιέσεων στον τραπεζικό τομέα που μπορεί να προκαλέσουν μια μεγάλη κρίση έκανε λόγο o πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις Νιλ Κασκάρι σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι της αμερικάνικής κεντρικής τράπεζας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

"Αυτό που είναι ασαφές για εμάς είναι πόσο από αυτές τις τραπεζικές πιέσεις οδηγούν σε μια εκτεταμένη πιστωτική κρίση. Αυτή η πιστωτική σύγκρουση... θα επιβράδυνε τότε την οικονομία. Αυτό είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ, πολύ στενά", ο πρόεδρος της Fed στο CBS.

"Σίγουρα μας φέρνει πιο κοντά", είπε ο Κασκάρι, ο οποίος υπήρξε από τους πιο επιθετικούς αξιωματούχους της Fed στην υποστήριξη υψηλότερων επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να μετρηθεί το "αποτύπωμα" που θα έχει η τραπεζική πίεση στην οικονομία και επομένως πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την επόμενη απόφαση για τα επιτόκια της Επιτροπής Χάραξης Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC).

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε επιφυλακή για τις επιπτώσεις από την πρόσφατη αναταραχή στις τράπεζες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες και την εξαγορά διάσωσης της Credit Suisse πριν από μια εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Handelsblatt: Η κυβέρνηση της Κίνας παγιδεύει τη γερμανική επιχειρηματική ελίτ

Aργεντινή: Ο τέως πρόεδρος Μάκρι αποκλείει το ενδεχόμενο να υποβάλει νέα υποψηφιότητα για πρόεδρος

2023-03-26T18:21:42Z dg43tfdfdgfd