Γιατί ο πιο HOT προορισμός του φετινού καλοκαιριού είναι το Παρίσι

Το Παρίσι αναμφισβήτητα είναι ο πιο hot προορισμός για το φετινό καλοκαίρι. Νιώστε τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 με ένα ταξίδι στην πόλη του φωτός. Ένα ταξίδι που μπορεί να είναι δυο σε ένα ή πολλά σε ένα. Καθώς φέτος μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με τα σπορ στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως, τον ρομαντισμό, το καλό φαγητό και την τέχνη. Αυτή τη στιγμή μάλιστα που γράφονται ετούτες εδώ οι γραμμές ένα αεροπορικό εισιτήριο με την Air France για τις ημέρες των αγώνων με επιστροφή ξεκινά από τα 240€, μια πολύ ελκυστική τιμή για το Παρίσι εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γαλλία είναι από τους βετεράνους των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς τους διοργανώνει για 3η φορά. Την πρώτη φορά ήταν το μακρινό 1900, τη δεύτερη το 1924 και 100 χρόνια μετά κάνουν την τρίτη διοργάνωση η οποία αναμένεται να είναι μοναδική με αρκετές πρωτιές και διασκέδαση για όλους. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας λοιπόν, ετοιμάζεται πυρετωδώς να φιλοξενήσει τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 26 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024. Έχοντας εμπειρία ήδη δυο διοργανώσεων ξέρει πολύ καλά τι να κάνει και φέτος ετοιμάζει μια εκπληκτική πραγματικά διοργάνωση η οποία εκτός από τα αθλήματα θα περιλαμβάνει και μια σειρά δωρεάν εκδηλώσεων σε ολόκληρη την πόλη εκθέσεις, συναυλίες και διάφορα άλλα events που θα γίνονται σε κάθε γωνιά του Παρισιού.

Ο θρυλικός Σηκουάνας στο επίκεντρο

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρωτοτυπήσουν σε κάποια σημεία. Καταρχάς η Τελετή Έναρξης θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων έξω από το γήπεδο. Η Τελετή Έναρξης, στις 26/7, θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της πόλης και κατά μήκος του διάσημου ποταμού του Παρισιού, Σηκουάνα. Για την ακρίβεια η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα με σκάφη, ένα για κάθε εθνική αποστολή, τα οποία μάλιστα θα είναι εξοπλισμένα με κάμερες ώστε να μπορούν οι τηλεθεατές να έχουν κοντινά πλάνα των αθλητών.

Η παρέλαση, μήκους 6 χλμ. θα φτάσει στο τέλος της διαδρομής μπροστά από το Τροκαντερό, όπου θα λάβουν χώρα οι υπόλοιπες δραστηριότητες της τελετής. Τη δε Τελετή, θα μπορούν οι θεατές να την παρακολουθήσουν και χωρίς εισιτήριο απλά επιλέγοντας να καθίσουν στις πάνω αποβάθρες, όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις κάτω αποβάθρες, από τη γέφυρα Austerlitz έως τη γέφυρα Iéna, θα πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια. Σημειώστε πως θα υπάρχουν στρατηγικά τοποθετημένες ογδόντα γιγαντιαίες οθόνες και ηχεία που θα επιτρέπουν σε όλους να παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης ακόμα και εάν δεν βρίσκονται πρώτη γραμμή στον Σηκουάνα.

Breakdance & Surfing

Μια ακόμη «πρώτη» είναι το γεγονός πως φέτος το breakdance θα συμπεριληφθεί στα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι παλιότεροι θα θυμούνται πως κάπου στη δεκαετία του ‘80 ήρθε το breakdance στην Ελλάδα, αυτός ο χορός που ξεκίνησε από το Μπρονξ της Αμερικής τη δεκαετία του 1970. Αν και στη διαδρομή ξεχάστηκε από την πλειοψηφία, δεν έπαψε να έχει οπαδούς και μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σε ανταγωνιστικό άθλημα, με διεθνείς διοργανώσεις, ένα ισχυρό σύστημα κριτών και παγκόσμια πρωταθλήματα. Το Breaking, όπως είναι πλέον γνωστό, έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2018 στο Μπουένος Άιρες και επιλέχθηκε για το «Παρίσι 2024» ως νέο άθλημα. Δεκαέξι άνδρες και δεκαέξι γυναίκες γνωστοί ως «B-Boys» και «B-Girls» θα διαγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα κριθούν από μια ομάδα εννέα κριτών βάση έξι κριτηρίων. Δεν είναι ωστόσο ένα άθλημα που θα το δούμε και στη διοργάνωση του 2028 στο Λος Άντζελες.

Ένα ακόμα διαφορετικό σημείο των φετινών ΟΑ είναι πως το άθλημα του Surfing, το οποίο μπήκε στη λίστα των αγωνισμάτων στους αγώνες του Τόκιο, και θα διαγωνιστεί και το 2024, δεν θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, ελλείψει θάλασσας, αλλά σε απόσταση περίπου 14.500 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα, στο Teahupo’o. Μια παραθαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στο νησί της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία είναι γνωστή για τα εξαιρετικά προκλητικά κύματά της.

Βγάλτε εισιτήρια για αγώνες και συναυλίες

Θέλοντας να συμπεριλάβει στους αγώνες όσο περισσότερο κόσμο μπορεί, η διοργάνωση, προσφέρει επίσης χαμηλού κόστους εισιτήρια των 24 ευρώ για το Parc Urbain που παρέχουν ολοήμερη πρόσβαση στην Place de la Concorde με αθλητικές επιδείξεις και DJ, καθώς και πολλές δωρεάν εισόδους σε διάφορα events και αθλήματα. Η πόλη έχει ορίσει 26 fun zones φιλάθλων σε όλα τα κεντρικά διαμερίσματα του Παρισιού. Κάθε ζώνη θα περιλαμβάνει γιγαντιαίες οθόνες που θα μεταδίδουν τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο καθώς και μια σειρά από δραστηριότητες και συναυλίες.

Όλη η πόλη θα πλημμυρίσει από κόσμο και events που θα κάνουν το Παρίσι να μοιάζει σαν ένα συνεχές πάρτι, αθλητισμού και διασκέδασης. Στο καταπράσινο πάρκο Parc des Jeux το La Parc Georges-Valbon στην περιοχή La Courneuve στις 25/7 η πόλη θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα σε μια τεράστια συναυλία. Το σημείο όπου θα βρίσκεται η φλόγα θα παραμένει ανοιχτό κάθε μέρα από τις 2 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων ενώ κατά τη διάρκεια των οκτώ μεγάλων συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί θα παραμένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο πάρκο ο κόσμος μπορεί να παίξει και να γιορτάσει σε περισσότερες από 70 δωρεάν δραστηριότητες όπως να δοκιμάσει την τύχη του στην αναρρίχηση, στο break dancing ή στο κανό ενώ μπορεί να δει ολόκληρο το Παρίσι από έναν πύργο ύψους 80 μέτρων. Άλλο ένα fun zone είναι και το «Paris Plages» που επεκτείνεται και για τους ΟΑ κατά μήκος του Parc Rives de Seine, του Bassin de la Villette και του Canal Saint-Martin με πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όλες δωρεάν. Μιλάμε για χαριτωμένες γωνιές για έξτρα χαλάρωση και ηλιοθεραπεία δίπλα στο νερό.

Θέαμα στο Τροκαντερό

Ακόμη το Τσάμπιονς Παρκ στο Τροκαντερό θα είναι είναι ανοιχτό με δωρεάν είσοδο για σχεδόν 15.000 θεατές τις περισσότερες ημέρες μεταξύ 29 Ιουλίου και 10 Αυγούστου για να γιορτάσουν τους νικητές των αθλημάτων με γιγαντοθόνες να δείχνουν τους τελικούς ενώ θα παρελάζουν οι νικητές της προηγούμενης ημέρας. Στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Πόλης του Παρισιού μέχρι τις 17/11 θα φιλοξενείται επίσης η έκθεση «Le Corps en mouvement», με περισσότερα από 50 έργα του Ολυμπισμού, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τους πρώτους αγώνες. Η προσωρινή έκθεση γιορτάζει την κίνηση, το σώμα και τον αθλητισμό, με οκτώ ενότητες αφιερωμένες σε μια διαφορετική πτυχή των αγώνων.

Βόλτες στο Marais

Μεταξύ των αθλημάτων, των συναυλιών και της ηλιοθεραπείας στις όχθες του Σηκουάνα βάλτε και δυο ακόμα πράγματα να κάνετε που αξίζουν προσοχής. Καταρχάς η γειτονιά του Marais που βρίσκεται κοντά στην Παναγία των Παρισίων και το Λούβρο, μια περιοχή γεμάτη πανέμορφα αναγεννησιακά αρχοντικά, μοντέρνα μπαρς, γκαλερί, ιδιαίτερες μπουτίκ, δυνατά εστιατόρια κ.α.

Το Marais, είναι η ίσως η πιο πολυπολιτισμική και μοντέρνα περιοχή του Παρισιού, όπου η γαλλική, η εβραϊκή και η LGBTQ κοινότητες συνυπάρχουν αρμονικά. Ωστόσο ο λαβύρινθος από στενά πλακόστρωτα δρομάκια που σχηματίζουν το Le Marais έχει καταφέρει να διατηρήσει τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα και να αποτελούν από μόνα τους μια ατραξιόν. Στην περιοχή σήμερα στεγάζεται το «Μουσείο Πικάσο» και το «Μουσείο Ιστορίας του Παρισιού – Carnavalet», το «Μουσείο Βικτόρ Ουγκώ» το σπίτι όπου έζησε ο εμβληματικός Γάλλος συγγραφέας, το «Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας του Ιουδαϊσμού», το «Maison Européene de la Photographie» ο Ευρωπαϊκός Οίκος Φωτογραφίας καθώς και το διάσημο μουσείο σύγχρονης τέχνης «Πομπιντού».

Ένα μοναδικό, διαφορετικό μουσείο

Στην απέναντι όχθη τώρα αξίζει να πάτε μέχρι το «Μουσείο Bourdelle» που διαθέτει μια μοναδική γκάμα εκθεμάτων. Το μουσείο ήταν το στούντιο του γλύπτη Αντουάν Μπουρντέλ, μαθητή του Ροντέν, και αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα παρισινών ατελιέ από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Μπουρντέλ άρχισε να μετατρέπει το στούντιο του σε μουσείο το 1922 και σήμερα περιέχει περισσότερα από 500 έργα, όπως μαρμάρινα, γύψινα και χάλκινα αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες και προσωπική συλλογή έργων από καλλιτέχνες όπως οι Εζέν Καριέρ, Ευγένιος Ντελακρουά, Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ, Μοντιτσέλι, Πιέρ Πυβίς ντε Σαβάν και Ωγκύστ Ροντέν. Το δε café-restaurant «Rhodia» είναι επίσης στα must.

Το εστιατόριο είναι φωλιασμένο ανάμεσα στους δύο κήπους, στον πρώτο όροφο του μουσείου, εκεί που είχε τα διαμερίσματα το ζεύγος Bourdelle/Dufet. Ανάμεσα σε έπιπλα αντίκες και κομμάτια που σχεδιάστηκαν από Γάλλους τεχνίτες, ο χώρος σχεδιάστηκε ως ωδή στο έργο του καλλιτέχνη. Το μενού χαιρετίζει τον κόσμο του Bourdelle, με νεύματα προς την πατρίδα του στα νοτιοδυτικά, και φέρνει επίσης τα διάσημα ceviches και empanadas της ISANA στο μουσείο, με πρώτη ύλη από βιολογικά και εποχικά προϊόντα. Το Rhodia υπενθυμίζει τους στενούς δεσμούς που ένωσαν τον δάσκαλο με τους μαθητές του από τη Νότια Αμερική.

Info: lerhodia-bourdelle.fr

Παριζιάνικη διαμονή

Bloom Ηouse Hotel: Στην καρδιά του ζωντανού 10ου διαμερίσματος του Παρισιού, το 4 αστέρων Bloom Ηouse ξεπροβάλλει ως μια πράσινη όαση που σας καλωσορίζει σε ένα εξωτικό, φωτινό και κομψό περιβάλλον. Είτε ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, το ξενοδοχείο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να απολαύσετε την παριζιάνικη γοητεία με μια πινελιά πολυτέλειας. Η τοποθεσία του είναι ιδανική καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους δύο μεγάλους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, το Gare de l’Est και το Gare du Nord.

Τα δωμάτια του προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία άνεσης και ζεστασιάς. Με φωτεινούς, ζεστούς τόνους και ζωηρές λεπτομέρειες στη διακόσμηση, κάθε δωμάτιο αποτελεί ένα καταφύγιο χαλάρωσης.

Ανακαλύψτε το Bloomy SPA, τον χώρο ευεξίας του ξενοδοχείου, όπου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης. Με σπα, πισίνα και σάουνα, το SPA προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναζωογόνησης.

Για μια γκουρμέ αλλαγή σκηνικού, το Bloom Garden είναι η ιδανική επιλογή. Υπό την επιμέλεια του σεφ Olivier Streiff, το εστιατόριο προσφέρει μεσογειακή κουζίνα που συνδυάζει φρέσκα υλικά με πρωτότυπες γεύσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα γεύματά τους σε ένα όμορφο περιβάλλον που αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και τη χαλάρωση.

(23 rue du Chateau Landon, 75010 Paris, www.bloomhouse-hotel.com)+

Hotel Pilgrin Paris: Πολύ κοντά στον Σηκουάνα, σε μια ήρεμη γωνιά του Quartier Latin, to Hotel Pilgrin είναι ένα αληθινό ησυχαστήριο μέσα στην ζωντάνια της περιοχής.

Το μικρό ξενοδοχείο των 5 αστέρων, εκπέμπει μια έντονα μποέμικη ατμόσφαιρα με γοητευτικά και φιλόξενα σημεία, ενώ η μαγευτική ταράτσα του προσφέρει θέα στον ορίζοντα του Παρισιού.

Το Spa και η πισίνα προσδίδουν μια αίσθηση χαλάρωσης και πολυτέλειας. Με 53 δωμάτια και σουίτες που διακρίνονται για τη φωτεινότητα και τα μεγάλα παράθυρα, το Hotel Pilgrim προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Τα διακριτικά χρώματα, τα απαλά υφάσματα και τα προσεκτικά επιλεγμένα έργα τέχνης, οι επώνυμες συσκευές και τα υπέροχα αντικείμενα, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένης πολυτέλειας. Υπάρχουν επτά τύποι διαμονής, από χουχουλιάρικα δωμάτια, μέχρι σουίτες με βεράντα.

Το lounge bar του ξενοδοχείου σερβίρει πρωτότυπα κοκτέιλ, ενώ η ταράτσα στον έβδομο όροφο προσφέρει πανοραμική θέα στον ορίζοντα και τις στέγες του Παρισιού. Το Spa του ξενοδοχείου με πισίνα, ατμόλουτρο και αίθουσες μασάζ αποτελεί ένα πραγματικό καταφύγιο ευεξίας και χαλάρωσης.

(11, rue de Poissy, Latin Quarter, 75005 Paris, www.hotelpilgrim.paris)

H Air France συμμετέχει στους Ολυμπιακούς

Με τις δικές της ομάδες συμμετέχει η αεροπορική εταιρεία της Γαλλία στους Ολυμπιακούς αγώνες, όμως με το δικό τους μοναδικό τρόπο! Όλες οι ομάδες της Air France προετοιμάζονται για αυτό το γεγονός εδώ και πολλούς μήνες, με την εταιρεία σήμερα να ανακοινώνει το ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεών της που είναι διαθέσιμο για όλους αυτό το καλοκαίρι στο κέντρο του Παρισιού. Αυτό συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για επισκέπτες και λάτρεις των σπορ από όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τον κόσμο της αεροπορικής εταιρείας και να ανακαλύψουν τη ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει, προωθώντας με κομψότητα τον γαλλικό τρόπο ζωής.

Ένα εστιατόριο από την Air France στο Palais de Tokyo

Από τις 27 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, η Air France μας προσκαλεί όλους να εξερευνήσουμε τον κόσμο της στο Palais de Tokyo. Το γνωστό αυτό κέντρο πολιτισμού βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν πολλά αθλητικά γεγονότα, όπως το Grand Palais Ephémère, ο Πύργος του Eiffel και η Εσπλανάδα των Απόμαχων. Ανάμεσα σε δύο αγώνες ή κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στη γαλλική πρωτεύουσα, επισκέπτες όλων των ηλικιών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε έναν χώρο συνολικής έκτασης άνω των 850τμ αφιερωμένο στην εταιρεία και να περιηγηθούν με τον δικό τους ρυθμό και ευκολία.

Στην καρδιά του χώρου θα βρίσκεται το εστιατόριο της Air France, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του ειδικά για την περίσταση. Με χωρητικότητα 80 θέσεων, το εστιατόριο θα προσφέρει μια πρωτότυπη γαστρονομική εμπειρία, «όπως εν πτήσει». Αυτό το pop-up εστιατόριο θα προσφέρει τις ίδιες γαστρονομικές απολαύσεις με εκείνες που σερβίρονται αποκλειστικά στην Business καμπίνα μεγάλων αποστάσεων της Air France. Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin Γάλλος σεφ Arnaud Lallement υπογράφει τα απολαυστικά πιάτα στο à la carte μενού του εστιατορίου. Θα προσφέρεται επίσης μια μεγάλη επιλογή από ετικέτες κρασιού, σαμπάνιας και μεγάλη ποικιλία από αλκοολούχα και μη ποτά.

Μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψετε την εμπειρία Air France

Στους εκθεσιακούς χώρους, οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν το εμβληματικό κόκκινο φόρεμα με την ατελείωτη ουρά, σχεδιασμένο από τον Rabih Kayouz το οποίο παρουσιάζεται και στο brand video της Air France. Θα μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τη νέα Business καμπίνα της εταιρείας, εξοπλισμένη με νέα συρόμενη πόρτα που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ιδιωτικότητα. Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφτεί το πιλοτήριο ενός Airbus A350, το κόσμημα του στόλου

2024-06-28T03:40:38Z dg43tfdfdgfd